Inloggen

Klant aan het woord Acaleph

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen

Veiligheid op één

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen verzorgt een 100-tal veiligheidstrainingen voor bedrijven verspreid over heel Nederland. Het Geleense bedrijf met 40 man in dienst hoort bij de top 5 in hun branche en is marktleider in ons land op het gebied van SOG-opleidingen.

“Dit zijn verplichte trainingen die medewerkers met succes moeten afsluiten om werkzaamheden in een risicovolle omgeving te kunnen uitvoeren”, legt Joey uit. “Denk aan heftrucktrainingen of trainingen om veilig met een hoogwerker te kunnen werken. Daarnaast ondersteunen we bedrijven bij het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in hun teams. We voeren risico-inventarisaties uit en begeleiden bedrijven bij het behalen van ISO- en VCA-certificaten.”

Zij zijn de specialisten Een tweede pijler in het aanbod van Acaleph zijn de EHBO- en BHV-opleidingen. “En dan hebben we nog een apart label voor Airsafetytrainingen”, vervolgt Joey. “Voor deze opleidingen trainen we medewerkers van diverse Europese luchtvaartmaatschappijen in het uitvoeren van veiligheidshandelingen in het vliegtuig. Ondanks corona maakt ons bedrijf op alle fronten een mooie, stabiele groei door. Selexxyz begeleidt deze groei op HR-gebied. In een team met 40 personen speelt altijd wel iets. Iemand wordt ziek of heeft zorg- of zwangerschapsverlof nodig. Of er speelt een contractverlenging. Dit soort zaken laat ik graag over aan Marloes en Roger. Zij zijn specialisten op hun vakgebied. Zij kennen alle voorkomende situaties en weten precies wat je wel of juist niet moet doen.”

Een goed team “De kracht van Selexxyz zit wat mij betreft in het feit dat Marloes en Roger elkaar goed aanvullen. In ontslagprocedures of het voeren van moeilijke gesprekken is Roger een kei; ik betrek hem bij alle gesprekken. Marloes houdt ook ons bedrijfsreglement bij. Ze zit er meteen bovenop als iets wijzigt. Ik heb daar zelf geen omkijken naar. En als er tijdelijke contracten aflopen, kijkt Marloes wat nog mogelijk is. Het verbaast mij telkens weer hoe snel zij een antwoord heeft. Het zijn gewoon fijne mensen om mee samen te werken.”

Acaleph is een familiebedrijf pur sang. In 2016 droegen de oprichters Wil en Sonja Nijsten het stokje over aan zoon Joey. Hij is met zijn 35 jaar een van de jongste én een van de grootste aanbieders van veiligheidscursussen in ons land. En nog zit deze ondernemer uit Geleen boordevol ambities. “Selexxyz beweegt met ons mee door alle HR-zaken van mij over te nemen. Een belletje en ik heb antwoord.”

“Roger en Marloes vullen elkaar perfect aan. Ze zijn allebei een kei op hun vakgebied.”

Joey Nijsten

directeur Acaleph

Roger Jadoul
0
5 December 2023
Share

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent