Inloggen

Selexxyz Hoofdsponsor van VV Scharn

Selexxyz hoofdsponsor vv Scharn: meer dan een voetbalclub

Vv Scharn is met zo’n duizend leden de grootste voetbalvereniging van Maastricht. Scharn is een vereniging zonder echte dorpsachterban, onze leden komen uit alle windstreken van Maastricht en zelfs ook uit Belgie. De club heeft een bepaalde aantrekkingskracht”, zegt voorzitter Ben van Keulen. Dat ‘magneet-effect’ heeft onder andere te maken met een goede jeugdopleiding, gekwalificeerde trainers en veel teams die op hoog niveau spelen.

“Met het eerste team willen we zo hoog mogelijk spelen, maar wel met 80% van de selectie uit eigen jeugd. We hebben geen zak met geld om spelers of trainers ‘te kopen’. Dat willen we ook niet. Scharn is een amateurclub met betrokken en loyale leden. Natuurlijk willen we zo goed mogelijk presteren, maar niet ten koste van alles. We zijn er voor iedereen, ook als je recreatief wilt voetballen”, aldus Henny Jamin, oud-voorzitter en nog steeds nauw betrokken bij de club. Het runnen van een voetbalvereniging is in deze tijd geen sinecure. “We moeten alle zeilen bijzetten om de club draaiende te houden. Er komt heel wat bij kijken. We hebben 11 commissies, 48 teams en 200 vrijwilligers. In deze moeilijke tijden wordt het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden, maar gelukkig zijn er altijd een aantal kartrekkers die zich inzetten. Daar zijn we ontzettend blij mee. Maar vrijwilligers zijn altijd welkom, die hebben we nooit genoeg”, aldus Henny Jamin.

Vv Scharn is een financieel gezonde vereniging. “Financiën zijn het fundament onder de club. Die moeten op orde zijn. Van daaruit kun je verder bouwen”, aldus Ben van Keulen. Een van de belangrijkste inkomstenbronnen zijn de sponsorgelden. “Veel sponsoren zijn ouders van kinderen. Een goed verenigingsleven draagt bij aan de sociale cohesie. Selexxyz is één van de twee sponsoren van het eerste team. Het gaat Roger en Marloes Jadoul niet om die naam op dat shirt, maar ze dragen de club een warm hart toe”, zegt Henny.

Om iets terug te doen voor de sponsoren organiseert Scharn onder andere netwerkavonden waar sprekers uit de sportwereld worden uitgenodigd. En zo initieert de club voortdurend nieuwe activiteiten om Scharn als voetbalclub, maar ook als maatschappelijke vereniging op de kaart te zetten. Van verduurzaming van het complex tot migrantenvoetbal, van een internationaal meidentoernooi tot erkend leerbedrijf voor Cios-studenten, dat is Sjaan.

Roger Jadoul
1198
7 April 2022
Share

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent